Kranio sakral terapi er en blid behandling, som kan hjælpe på mange lidelser der belaster kroppens balance og centralnervesystem. Behandlingen støtter kroppens evne til at helbrede sig selv.

 

HVAD BETYDER KRANIO SAKRAL TERAPI?

 • Kranio betyder kranie
 • Sakral betyder korsben som på latin hedder sacru
 • Terapi betyder behandling

 

HVORDAN FOREGÅR DEN FØRSTE BEHANDLING?

Behandlingen starter med en samtale hvor du fortæller hvilke symptomer/smerter du gerne vil hjælpes med. Ud fra dette laver jeg en rapport, så jeg kan danne mig et indtryk af dine symptomer, og den behandling du skal have.

Herefter lægger du dig op på behandlerbriksen, og jeg påbegynder behandlingen ved at observerer om der er skævheder, ubalance i kroppen, løsne blokeringer og spændinger i hoved, rygsøjle og bækken med et blidt tryk.

En behandling varer ca. 50-60 min. Under behandlingen vil du sandsynligvis opleve behagelig afspænding, træthed og afslappethed og alligevel er bevidst om dine omgivelser. Dette er en del af helbredelsesprocessen.

Efter behandlingen, er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, du kan også føle forbigående træthed, som er et tegn på at kroppen begynder at slippe sine smerter. Den efterfølgende dag kan du opleve ømhed som er en del af helbredelsesprocessen.

 

HVORDAN FOREGÅR DE EFTERFØLGENDE BEHANDLINGER?

Behandlingen starter med hvor du fortæller kort om hvordan det er gået siden første behandling, hvorefter jeg fortsætter behandlingen ud fa rapporten. Du vil sandsynligvis opleve en endnu dybere afspænding denne gang, da kroppen har indstillet sig til kranio sakral behandlingen.

 

HVOR MANGE BEHANDLINGER SKAL DER TIL?

De fleste vil som regel kunne mærke en bedring efter første behandling. Enkelte gange er en behandling nok, men er der tale om længerevarende og kroniske problemer må der påregnes flere behandlinger. Der laves en vurdering efter hver behandling.

 

KRANIO SAKRAL BEHANDLING KAN HJÆLPE DIG MED BL.A.

 • Hovedpine / migræne
 • Lænde-, ryg, skulder- og nakkesmerter
 • Svimmelhed
 • Piskesmæld
 • Koncentration og hukommelsesbesvær
 • Tinitus
 • Søvnløshed
 • Stress

 

HISTORIEN OM KRANIO SAKRAL TERAPI

Kranio sakral systemet består af kraniet, rygsøjlen og korsben samt centralnervesystemet. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. Hjernevæsken, der pumpes rundt uden om hjernen. Den pumpebevægelse kaldes KST rytme. Den blev opdaget af lægen William Southerland i 1920´erne. I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i Europa.

 

KROPPENS ENERGISYSTEM OG KRANIO SAKRAL TERAPI

Kranio sakral terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer. Alt dette har indflydelse og effekt på hele kroppens nerve-, hormon- og immunsystemet. Det kranio sakrale system består af følgende:

 1. Kraniet, rygsøjle og korsbene ( halebenet)
 2. Membranerne der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler
 3. Cerebrospinalvæsken, som cirkulerer i hjernen.

Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet er kroppens computer, idet de tilsammen udgør kroppens centralnervesystem.
Behandlingen foregår ved at kranio sakral pulsen som er cerebrospinelvæske pumpes rundt i rygmarven og hjernen 6- 12 gange i minuttet. Den puls får knokler og membraner til at lave ganske små bevægelser.

Kroppens energisystem består blandt andet ad celler og hver enkelt celle er en del af vores energisystem. I kranio sakral terapi arbejdes der med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.

Kroppen kan komme i ubalance af sygdom, chok, slag, fald, traumer og andre påvirkninger den udsættes for. Det kan give spændinger og blokere kroppens naturlige bevægelser.

Book en kranio sakral terapi behandling og oplev at det du gør i dag, har betydning for i morgen.